Jan Bonte, Els van Veen en Maarten Vasbinder starten samen medische ethische website

Jan Bonte, uw beroemde en beruchte neuroloog, Els van Veen, huisarts en Maarten Vasbinder, gepensioneerd medicus, zijn tezamen een nieuwe website gestart uit onvrede over de huidige informatievoorziening inzake het coronavirus.

De onvrede richt zich niet alleen op hoe de media alarmistische doemberichten de ether in stuurt over het coronavirus maar ook en met name hoe het ‘huisblad’ voor de, hun, medische sector medischcontact.nl de ‘coronacrisis’ zeer eenzijdig vanuit een pro-‘killervirus’, pro-vaccinatie, pro-coronamaatregelen en pro-‘medische apartheid’ belicht.

Medischcontact.nl  laat hoofdzakelijk mensen aan het woord die zich volledig of nagenoeg geheel conformeren aan en aansluiten bij de standpunten van ons (demissionaire) kabinet, haar adviesorgaan het OMT en het RIVM. Harde noten inzake de voors en tegens worden niet tot nauwelijks gekraakt in het medische huisorgaan. Bovendien worden kritische reacties op de houding van de auteurs, de redacteur(en) en de standpunten met grote regelmaat gecensureerd.

Om hier een einde te maken en een andere licht te werpen op de, in de ogen van de initiatiefnemers, onethische eenzijdigheid hebben de genoemde medici een eigen website in het leven geroepen met een naam die benadrukt dat zij meer ethiek en veelzijdigheid wensen en nastreven.

Met enige trots presenteren zij daarom de nieuwe website met de naam:

medischethischcontact.nl