Stem ze weg!

De kieswijzer voor de provinciale statenverkiezingen 2023

It’s been a long…
A long time comin’, but I know
A change is gon’ come
Oh, yes it will…

Sam Cooke, A Change is Gonna Come

 

Het is zaterdag 11 maart 2023. Een grote mensenmassa verzamelt zich in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid, tegen het CO2-beleid, tegen het coronabeleid, tegen de steeds groter worden de macht van de technocraten in Brussel en tegen het kabinet Rutte IV. Waartegen eigenlijk niet? Het is nog maar de vraag of de schandalen die we al kennen, zoals de toeslagenaffaire en het gaswinningsschandaal, groter zijn dan de schandalen die nog moeten komen. Ik waag het te betwijfelen.

Ik zou er bij moeten zijn. Al was het maar om de boeren een hart onder de riem te steken. Maar ik ben er niet. Al hoop ik nog zo sterk dat demonstraties als deze iets uithalen, na de bijeenkomsten op het Malieveld en het Museumplein begon ik te twijfelen. Daar werden onschuldige demonstranten met waterkanonnen bestookt, door de ME en politie ingesloten en afgetuigd. En had het demonstreren geen enkel resultaat, zelfs al gingen de misselijkmakende beelden de hele wereld over.

En Jan van Zaanen, die verschrikkelijke Haagse autocraat, heeft in Duitsland (!) zijn waterkanonnen besteld, en het leger al in staat van paraatheid gebracht. Hij heeft er zin in. Want het gepeupel zál naar hem luisteren, naar de zoveelste hooghartige en zelfingenomen VVD-regent, die zich niets wenst aan te trekken van het gepeupel en de rechten die zij ooit dachten te hebben. Dit is de staat van onze ‘democratie’.

Het is om te janken.

En als dat niet gebeurt, en de betoging verloopt vreedzaam, mag iedereen keurig zijn spandoeken laten zien, zijn proteststem laten horen, en luisteren naar toespraken van politici. Ik weet het, het voelt goed, die verbondenheid. Het voelt goed om te zien dat er zoveel mensen zijn die zich ernstig zorgen maken over de toekomst, zeker als de huidige politieke elite de kans krijgt om die toekomst voor ons in te vullen. En zeker, dat is ook belangrijk. En ik hoop oprecht dat deze grote bijeenkomst dat effect zal hebben. Misschien doe je dit wél echt voor elkaar, en is het een sociale plicht om te gaan. Maar ik was er niet.

Want daarna mag iedereen terug naar huis, op de fiets, op de trekker, met de trein, of via een kortstondig verblijf in de cel, na afgerost te zijn door wat doorgesnoven hooligans in overheidsdienst, tegenwoordig ook wel bekend staande onder de naam Romeo’s. Of na een bezoek aan de SEH om je hoofd te laten hechten, omdat een wat al te enthousiaste overheidshufter van dichtbij met een waterkanon de demonstranten belaagde. Om na thuiskomst vierkant uitgelachen te worden door de zittende elitaire kliek die Nederland bestuurt. De illusie van een democratie voor een zaterdagmiddag, waarna de lobbycratie het gewoon weer overneemt.[1]

Achteraf verliep het boerenprotest rustig. En de demonstranten van Extinction Rebellion op de A-12 werden met fluwelen handschoenen aangepakt. Ze kregen geen keiharde waterstraal in het gezicht, maar kregen wat koude nevel over hun blote tieten. En daarna konden ze zich opwarmen in de tenten die de brandweer en de hulpverleningsorganisatie GHOR iets verderop hadden neergezet. Met een kopje koffie, en een milieuvriendelijk sojakoekje. Ik hoop maar dat de kachel gestookt werd met biomassa, anders zou hun afkoeling ook nog ten koste gaan van het milieu. Dat zou zonde zijn. En een ziekenhuisopname moet sowieso koste wat kost voorkomen worden, dit gezien de grote CO2-voetafdruk die ziekenhuizen hebben.[2] ‘De weelde wu’t ze de baas’, ik hoor het mijn vader zo zeggen: ‘Loat ze maor an’t wark goan, dan giet ze det geweelder wel oaver.’

Heeft iemand een Romeo gezien bij de nieuwe wereldredders van Extinction Rebellion? Voor zover ik zag werden ze in ieder geval niet afgetuigd en in elkaar geslagen door de ME.[3] Hoe anders was dat bij de coronademonstraties op het Malieveld en het Museumplein. Nee, de nieuwe sneeuwvlokjes, zelfbenoemd slachtoffer van een klimaatcrisis die maar niet wil komen, moeten zijdezacht behandeld worden, anders zouden ze maar smelten door de opwarming van de aarde.

Nee, ik denk dat ik beter wat anders kan doen. Iets dat erg in de mode is in de huidige politiek: het schrijven van een ‘verkiezingswijzer’. Maar dan op mijn manier. Niet door de plannen van de huidige professionele plucheplakkers toe te lichten, maar door een kleine terugblik te geven. Beoordeel mensen niet op wat ze zeggen, maar op wat ze doen. En in dit geval: wat ze in de afgelopen jaren hebben gedaan. Voor wie goed heeft gekeken en goed heeft geluisterd gedurende de afgelopen tientallen jaren, weet dat dit een véél betere voorspeller is voor wat ons te wachten staat, dan de verkiezingsprogramma’s van de huidige politieke partijen.

Want wat zij in de afgelopen jaren hebben gedaan, is heel iets anders dan dat ze ons beloofden. Die twee aspecten verschillen als dag en nacht. Zo geven de ‘Lockdown Files’ ons een verbijsterend inzicht hoe de Britse regering onder Boris Johnson haar macht misbruikte om de Britse burgers angst aan te jagen en de coronamaatregelen af te dwingen.[4] Het ging niet om de noodzaak van de maatregelen, het ging niet om de wetenschappelijke onderbouwing. Niks ‘follow the science’. Het ging om macht, de absolute macht. Ze namen de maatregelen en dwongen ze af, niet omdat ze het moesten doen, maar simpelweg omdat ze het kónden doen. Niets meer, niets minder.[5] En ik maak me geen enkele illusie dat als Hugo de Jonge’s appjes zouden zijn gelekt in plaats van die van zijn Britse tegenhanger Matt Hancock, dit een ander beeld zou hebben laten zien.[6] En zelfs nu nog beschermt de regering Rutte IV een minister die willens en wetens de wet aan zijn laars lapt, en ook nu nog schaamteloos uitspraken van de rechter naast zich neerlegt.[7]

Macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut.

Het zijn dezelfde mensen die ons land overleveren aan de EU, aan de WHO,[8] aan de Bill & Melinda Gates Foundation,[9] en onze welvaart opofferen aan de waandenkbeelden van de Groene Khmer en het winstbejag van Big Tech en Big Pharma. En ons willen wijsmaken dat we zullen stikken in stikstof en zullen verzuipen door een stijgende zeespiegel. Op basis van modellen die veel weg hebben van een supermarkt: voor elks wat wils. Wilt u een hogere temperatuur? Dan voert u dat in uw model. Een stijgende zeespiegel? Zo gefikst.[10]

Al zou ik bijna hopen dat dat laatste model wel klopt, aangezien de meeste D66- en VVD-stemmers in het westen wonen. In een gebied ruim onder de zeespiegel welteverstaan, zodat ik in het geval van een stijgende zeespiegel niet zo ver hoef te rijden om de hond uit te laten aan het strand.

Gaat die zeespiegel nu al eens stijgen? Mijn geduld wordt wel erg op de proef gesteld.

Ons land dat nu al twaalf jaar onder de bezielende leiding Mark Rutte, de ‘high-functioning psychopath’, geregeerd wordt.[11] Of is ‘geterroriseerd’ een betere omschrijving? Hoe ver is ons volk gedegenereerd dat zij op de partij van deze man blijft stemmen? En nee, Edith Schippers is geen verbetering, ze is simpelweg het vrouwelijke equivalent van Rutte: altijd op zoek naar meer geld en meer macht. Jan met de Pet heeft niets van haar te verwachten, want ook zij maakt er een sport van om de Nederlandse burger zoveel mogelijk te besodemieteren en te bestelen, zonder ook maar een spier te vertrekken.

Zo hield Schippers als president van DSM voor de buitenwacht verborgen dat het bedrijf jarenlang te weinig pensioenpremie afdroeg en zo een ‘achterstand’ opbouwde ten opzichte van andere ondernemingspensioenen van 1,3 miljard euro, ondanks de zeer vette jaren voor DSM na 2008. De pensioenen worden daarom al jaren niet gecorrigeerd voor inflatie en niet opnieuw geïndexeerd. De werknemers hebben het nakijken. De enige pensioenpot die DSM wel aanvulde, was die van de ‘speciaal coronagezant’ Feike Sijbesma, met een luttel bedragje van 2,2 miljoen euro. En waarschijnlijk wacht Schippers nog een flinke bonus voor de ‘bewezen diensten’.[12] Want ons kent ons, en ons zorgt ook héél goed voor ons. Netwerkcorruptie, zoals dat in beschaafd Nederlands heet. Voorheen witteboordencriminaliteit genoemd. Nieuwe tijden, oude praktijken.

Maar dit schaamteloze gedrag van deze politieke gifslang, weerhield er haar niet van om te stellen dat de ‘linkse wolk heel slecht nieuws zou zijn voor de hardwerkende Nederlander’.[13] Nee, we moeten niet terug naar de dagen van Joop den Uyl, zo oreren Mark Rutte en Edith Schippers in koor. Hoe krijgen ze het hun strot uit. Deze mensen kennen geen schaamte, en hebben geen geweten. Nee, ik verwacht ook niks van de linkse wolk, en ik snap wel dat Mark en Edith daar niet naar terug willen: zij zijn zelf veel bedrevener en hebben veel meer ervaring met het bedriegen, beroven en onder de armoedegrens schoppen van het Nederlandse volk, dan dat Joop den Uyl dat ooit heeft kunnen doen. Het Centraal Planbureau raamt dat in 2024 meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens zal leven, waaronder 230.000 kinderen.[14] En dat terwijl Schippers haar bonus van DSM waarschijnlijk nog op haar rekening bijgeschreven moet krijgen. De duivel schijt altijd op de grote hoop, en de VVD schijt al jaren op het volk.

En dan weet dit verschrikkelijke mens Schippers aan het eind van het interview nog te vertellen dat zij ‘inhoudelijk zeer gedreven is’. Dat klopt overigens. Ze is zeer gedreven. Op de inhoud. Van haar portemonnee.

De afgrijselijke grijns die beiden elkaar toewerpen op de foto zegt meer dan 1000 van hun nietszeggende woorden. Dit is het liberale duo list & bedrog, of het politieke echtpaar Bonny & Clyde.

En natuurlijk hebben we van Kaag c.s. ook niets te verwachten. Het is de partij van de pedofiel Sydney Smeets, de horizontale fractievergaderingen in de neukbunkers van Alexander Pechtold, en de doofpot van opperkol Sigrid Kaag.[15] Het ernstig gestoorde mens die de Nederlander nóg langer wil laten werken en nóg meer belasting wil laten betalen, om haar stikstof-, CO2-, boeren-, en vissersvrije Dystopia mee te bekostigen.[16] Het zo innig gewenste paradijs van de elitaire papierschuivers die denken dat hun eten en drinken uit de lucht komt vallen en anders wel via belastingen en dwangsommen geïnd kan worden. En hun stront als vanzelf onder hun kont verdwijnt. ‘Stront, wie hèf oe e’ drett’n’, zou mijn vader zeggen.

Deze opperkol die zover met haar dure schoentjes van de bodem los is dat ze denkt dat het hele kleine Nederland onbeperkt vluchtelingen kan blijven opvangen. Omdat ze het niet ‘beschaafd vindt’ om een hek om Nederland of Europa te zetten.[17] Leg de oppervlakte van Nederland op het continent Afrika, en het is een blik duidelijk dat wij niet alle vluchtelingen in ons hele kleine landje op kunnen vangen.

Als dit mens aan de macht komt, is dat het eind van Nederland. En toch is er een groep politieke blindgangers die op D66 gaat stemmen. Aan mijn verbijstering komt geen einde.

Van God los. Van de werkelijkheid los.

Het fenomeen Kaag floddert ergens rond, in het grote wijde uitspansel van deze aarde.

Hopelijk boven Oekraïne. Sjoerd, hou je vinger bij de vuurknop, want het lanceermoment komt er aan.

Want Sjoerd Sjoerdsma reist binnenkort af naar Oekraïne, waar hij als kersverse papiervreterveteraan de bestuurder wordt van een Leopard II, zodat hij tenminste één keer in zijn leven een echt doel voor ogen heeft. Waarbij ik hoop dat de voltallige fractie van D66 op het kanon geladen wordt, met Kaisa Ollongren voorop. Zodat Poetin met deze politieke clusterbom een vernietigende slag toegebracht zal worden. Als het Sjoerdsma al lukt om tijdig op de knop te drukken, want ik acht de kans groot dat een gemiddelde Russische soldaat sneller schiet dan slome Sjoerd.[18] Zodat de hele D66 fractie alsnog ‘backfires’, en de voltallige fractie met hun hooggeheven parmantige neusjes diep in de Oekraïnse modder eindigt, naast de vele lijken van meerdere generaties Oekraïners die al de dood vonden op het slagveld. Met de zegen en een goedkeurend knikje van deze verschrikkelijke oorlogshitsers. Wellicht doet de aanblik van een paar uiteengereten lichamen, hier en daar een prutje hersenen en wat afgereten armen en benen het gezonde verstand bij hen terugkeren. Al aangenomen dat ze hierover ooit beschikten.

Wie van deze milieuheilstaatsoldaten hebben we nog meer? Ah, daar was Rob Jetten, die de kolencentrales ging sluiten, maar ruw in de werkelijkheid terug werd gesmeten toen de Russen de gaskraan dichtdraaiden. Het gaf een kabaal van jewelste: Rettekejet.[19] En dus bleven de kolencentrales open. En natuurlijk mogen we Tjeerd de Groot niet vergeten, de man die de zuurgraad van Kaag en van mest door elkaar haalt. Nee, Tjeerd: mest is basisch en Sigrid Kaag is zuur. Niet andersom. En als ik een gestreste worm was, zou ik me laven aan de basische mest, en zure Kaag vermijden als de pest. Zelfs de wormen zijn nog niet levensmoe.

Kan het nog erger? Jawel hoor. Wat dacht u van Wieke Paulusma? Nog erger dan? U wordt op uw wenken bedient: Vera Bergkamp. Ik zou graag iets over deze twee non-valeurs schrijven, maar dat kan ik niet. Er valt niets over hen te melden. Behalve dat ze nieuwe tasjes van het WEF hebben gekregen, die ze trots laten zien in de Tweede Kamer Ik vraag me soms af of het transhumanisme in deze partij al toegeslagen heeft. Het kan bijna niet anders, of er is bij deze twee mensen al een chip in het brein geplaatst, die iedere vorm van gezond verstand of kennis van zaken effectief onderdrukt, en er alleen maar nietszeggende oneliners en tenenkrommende dooddoeners aan hun monden ontsnappen.

Die stijgende zeespiegel, schiet dat al een beetje op?

Van D66 heeft de normale burger helemaal niets te verwachten. De partij is een gevaar voor de maatschappij. Ze is een bedreiging voor de rechtsstaat. Want als het aan D66 ligt, mogen we binnenkort alleen denken en zeggen wat binnen de toelaatbare grenzen van de Deugmensch valt.[20] Prima dat er een vrijheid van meningsuiting bestaat, maar wel graag binnen de kaders die door Kaag en haar heksenkring worden gesteld.[21] Als het aan Kaag en de haren ligt, worden andersdenkenden binnenkort op de heksenwaag van de politieke deugdzaamheid gelegd.[22] Over heksificering gesproken. Kaag als de Gargamel van de Nederlandse politiek, met een Tweede Kamer vol met brilsmurfen.

Zijn we dan nog iemand vergeten? Jesse Klaver?[23] Attje Kuiken?[24] Ach nee, moet ik daar echt nog iets over zeggen? Alles is al gezegd. Alles is al geschreven. Geen minuut tijd meer aan besteden. Geen woord meer aan vuil maken. Gewoon het pluche afpakken. Verder niets. Geef ze een uitkeringkje, zodat ze verder geen kwaad kunnen.

We hebben nog steeds een democratisch bestel. Nog wel. En hoewel de voorraad cerebrale walnoten in de Nederlandse bevolking schier onuitputtelijk lijkt te zijn, is er een groeiend deel van de bevolking dat ziet dat datgene wat onze welvaart en onze vrede werkelijk bedreigt, de non-valeurs van de heersende elite zijn, met hun stikstofwaanzin en CO2-hypochondrie. Met hun omvallende eikenbomen, en hun gestresste wormen. Mensen die zich niet realiseren dat er in Nederland geen vierkante cm oorspronkelijke natuur bestaat en werkelijk elk stukje van ons land door onszelf gecultiveerd is. Die zich zelfs niet realiseren dat pimpelmezen niet door hun pootjes zakken door een overmaat van stikstof, zoals het schrikachtige en schril piepende muizemusje Mirjam Bikker wist te vertellen,[25] maar in Oekraïne wel vele jonge mannen en jongens door hun knieën knikken wegens een ernstige loodintoxicatie. Godallemachtig.

En toch, ik bemerk iets van nervositeit bij de heersende politieke elite. Het grote moddergooien is begonnen. Kijk toch eens hoe ze elkaar ‘te lijf’ gaan met een verwijtje hier en een beschuldiginkje daar. Want het pluche, het pluche… Als het om de Tweede Kamerkiezingen zou gaan, past de fractie van D66 weer in een tien-persoonsbusje – busje komt zóóó[26] – kan de fractie van het CDA met een beetje goede wil bij elkaar op de fiets naar de Tweede Kamer. Verder krijgt Mirjam een spoedcursus meloenen slikken, omdat, als het even meezit, niet al te veel fractiegenoten zijn die dat voor haar kunnen doen. En zelfs bij de ongenaakbaar geachte VVD moet er worden ingeleverd. Nog meer reden om bij elkaar op schoot te kruipen.

Het kán anders. Het móet anders. Anders dan wat deze door en door corrupte, zelfgenoegzame en zeer zelfzorgzame politieke kliek ons door de strot wil duwen. Voor zover onze democratie nog functioneert, en zolang we nog een kans willen hebben om het tij te keren, is er vooralsnog maar één oplossing. En laten we daar aanstaande woensdag mee beginnen.

Stem ze weg.

 

 

[1] Informele netwerken zijn een bedreiging voor de democratie. Follow the Money, 28 september 2022.
[2] Duurzame zorg voor gezonde toekomst. Greendeals.nl. https://www.greendeals.nl/green-deals/duurzame-zorg-voor-gezonde-toekomst
[3] Rutte over arrestaties Extinction Rebellion: ‘Eigen schuld, dikke bult’.
[4] The Lockdown Files; The Telegraph. https://www.telegraph.co.uk/news/lockdown-files/
[5] Conspiracy Theories Become Conspiracy Facts. Brownstone Institute; March 9, 2023.
[6] Hugo de Jonge wil dat VWS zijn corona-appjes geheim houdt. De Volkskrant, 9 maart 2023.
[7] Ministerie VWS stribbelt tegen bij transparantie coronabeleid: ‘Ik noem het sabotage van de wet’ Volkskrant; 21 juli 2021.
[8] How the WHO was captured. Private capital wields far too much influence. Politico; March 6, 2023.
[9] How Bill Gates and partners used their clout to control the global Covid response – with little oversight. Politico; September 14, 2022.
[10] Van aardbeving tot zoönose. Over de inzet van modellen voor beleid. Marc Jacobs & Ronald Meester. Walburg Pers, 20 januari 2023.
[11] De leugen regeert. Jan B. Hommel; 2 juni 2022. https://janbhommel.nl/de-leugen-regeert/
[12] De verdwenen pensioenmiljoenen van DSM. NRC; 19 januari 2023.
[13] VVD kraakt ‘linkse wolk’: ‘Dat zou slecht nieuws zijn voor de hardwerkende Nederlander’. De Telegraaf; 27 januari 2023.
[14] In 2024 leven er in Nederland één miljoen mensen in armoede. NPO Radio 1, 9 maart 2023. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/eenvandaag/779cc76f-cbeb-44c2-bddd-6ebb9e956efb/2023-03-09-in-2024-leven-er-in-nederland-een-miljoen-mensen-in-armoede
[15] #Kutkaag. Jan B. Hommel, 27 april 2022. https://janbhommel.nl/kutkaag/
[16] Kaag mikt op hogere belastingen en langer doorwerken: ‘Nodig om de staatskas op orde te krijgen’.
[17]
[18] Slome Sjoerd Sjoerdsma. Jan B. Hommel, 27 augustus 2022. https://janbhommel.nl/slome-sjoerd-sjoerdsma/
[19] RettekeJet. Jan B. Hommel, 25 oktober 2022. https://janbhommel.nl/rettekejet/
[20] De Deugmensch. Jan B. Hommel; 1 april 2022.
[21] Veruit de grootste bedreiging voor vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting is D66. Column Ronald Plasterk; De Telegraaf, 19 januari 2023.
[22] D66 wil het makkelijker maken om politieke partijen als Forum voor Democratie te verbieden. BNN Vara; 16 november 2022.
[23] Klavertje Twee. Jan B. Hommel; 18 februari 2023. https://janbhommel.nl/klavertje-twee/
[24] Attje Uilskuiken. Jan B. Hommel; 20 november 2022. https://janbhommel.nl/attje-uilskuiken/
[25] Nieuwsuur, woensdag 8 maart 2023. https://www.npostart.nl/nieuwsuur/08-03-2023/VPWON_1343559
[26] Holleboer – busje komt zo. https://www.youtube.com/watch?v=vhgfF2YY_zY