De Kakelende Vleugelmoer

 

Wat moet je schrijven over mensen waar geen zinnig woord uitkomt? Wat moet je zeggen over mensen die helemaal niets te zeggen hebben. Wat valt er te vertellen over mensen die voldoen aan het profiel inhoudsloos, kleurloos, smakeloos en hopeloos?

De evolutie gedijt bij het variëren op een thema. De meeste varianten blijken niet goed te functioneren en verdwijnen al snel van het toneel. De evolutie kiest geen richting, maar is simpelweg het blijven bestaan van organismen die het best aangepast zijn aan een veranderende omgeving. Het moet de verklaring zijn voor het ontstaan van een variant bij mensen bij wie de oren te groot zijn geworden, maar de bedrading ervan is aangesloten op een eveneens veel te grote muil. De oren doen te weinig, de grote muil helaas veel te veel. Ik heb het over Jan Paternotte, het politieke snot in de Haagse sputumemmer.

Paternotte, geboren op 26 februari 1984, studeerde ‘internationale betrekkingen’ aan de Universiteit van Amsterdam. Hij liep stage op het kantoor van RTL-nieuws, studeerde in 2012 af op Europees recht, en werd al in 2004 gekozen als voorzitter van de Jonge Democraten. Van 2006 tot maart 2017 was hij lid van de Amsterdamse gemeenteraad, en hij zit met zijn elitaire kont voor D66 in de Tweede Kamer sinds 2017. En God betere het, sinds 11 januari 2022 is hij fractievoorzitter van dit vreselijke clubje.[1] Nog nooit een dag echt gewerkt, een opleiding genoten die predisponeert tot het vak van papierschuiver, en geen enkele kennis van wat dan ook. Op en top politicus.[2] Een uitmuntende beroepsuitvreter.[3] Een Professionele Plucheplakker (PPP). En een fanatiek Deugmensch.[4] Stuk voor stuk kenmerken die bij D66 hogelijk gewaardeerd worden. En daarom is Jan nu voorzitter van het elitaire clubje. Met grote oren die niks horen, en een hele grote muil. Waar alleen maar onzin uitkomt.

De moeder van Jan heet Arga Paternotte. En Arga weet erg veel van ADHD. Alle Dagen Hartstikke Druk. Haar tweede zoon had een ‘ontwikkelingsstoornis’, wat dat ook moge zijn. En dus was Arga ook Alle Dagen Hartstikke Druk. Met het schrijven van een boek. Over ADHD. Jan had blijkbaar geen ADHD, al twijfel ik zelf wel een beetje over de ‘ontwikkelingsstoornis’. Voorheen heette ADHD namelijk ‘Minimal Brain Damage’. U begrijpt mijn twijfel. Bij Jan kán er geen sprake zijn van ‘minimal’. Ik denk dat Jan daarom Europees recht ging studeren. Want daar ben je in ieder geval niet Alle Dagen Hartstikke Druk mee. En dus moest Jan er nog wat naast doen. Politiek dus. En het café. En de evolutie wil dat een paar slecht functionerende oren en een grote muil een pré zijn. Zowel in de politiek als in het café.

Die grote muil hoorde ik pas voor het eerst tijdens de coronaperiode, toen Jan woordvoerder was waar het corona en aanverwante zaken betrof. Ik heb zelden zoveel onzin uit iemands mond horen komen. Of het nu om de schoolsluitingen, lockdowns, mondkapjes of vaccinatie ging, Jan was overal ‘vóór’. Met een hele grote muil. En was tégen iedereen die wat anders vond dan hij. Daar was hij héél erg tégen. Eveneens met een onmetelijk grote muil. Een tweetal disfunctionerende Grote Oren (2Go) komen dan heel goed van pas. En natuurlijk deed Jan hard mee aan de hetze tegen de ongevaccineerden.[5] [6] Van Jan moesten werkgevers hun ongevaccineerde medewerkers kunnen brandmerken, zodat iedereen kon zien dat zij tot die vreselijk egoïstische en asociale ‘ongehoorzamen’ behoorden.[7] Van Jan mochten alleen de gevaccineerden en de genezen mensen naar de disco.[8] Met een coronapas, dat wel. Dat op dat moment al meer dan duidelijk was dat ook de gevaccineerden in staat bleken om anderen te besmetten, dat deerde Jan niet. Of hij had het niet gehoord. 2G moest en zou er komen. Het 2Go systeem van Jan, het heeft nog nooit naar behoren gefunctioneerd. De grote muil des te beter.

Ik denk dat Jan graag minister van VWS geworden was. Maar blijkbaar stak daar de overlevingsdrang van de andere professionele plucheplakkers van D66 een stokje voor. D66 was inmiddels gehalveerd in de peilingen, en bij een aantal van hen brak waarschijnlijk het besef door dat de grote muil van Jan daar wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben. En dus kreeg de Dood van Pierlala een gratis lidmaatschap, en had Jan het nakijken. Arme Jan. Het werd een no-2Go.

Is er dan nog meer te vertellen over Jan? Nee, hoe je ook zoekt, en waar je ook kijkt, deze man heeft werkelijk niets van waarde bijgedragen. Hoe is het mogelijk dat iemand al zo lang in de politiek rondhangt, zo ontzettend weinig relevants heeft gezegd. En dat met zo’n verschrikkelijk grote muil en 2Go-systeem.

Deze man is zo verschrikkelijk saai, zo ontzettend inhoudsloos, en zo ontzaglijk kleurloos, dat het zelfs voor D66-begrippen om een ongekend talent gaat.

En het is diezelfde innerlijke leegheid, datzelfde gebrek aan welke kennis of ervaring dan ook, diezelfde bij herhaling getoonde anti-wijsheid, die dit vreselijke slag mensen zo ontzettend gevaarlijk maakt. Omdat er nog steeds mensen zijn wiens oren, net als bij Jan Paternotte, door een strakgespannen touwtje in de buurt van het hoofd gehouden worden. En bij wie ook een heel klein mannetje boven op de hersenstam staat, om met een heel klein stokje op het touwtje te staan, zodra ze hun grote muil opendoen, en er geluid geproduceerd moet worden.

En het zijn diezelfde functionele anencefalen die op mensen als Jan stemmen.

Smakeloos. Kleurloos. Inhoudsloos. Hopeloos.

Kansloos.

 

 

[1] #kutkaag. Jan B. Hommel, 27 april 2022. https://janbhommel.nl/kutkaag/
[2] De Politicus. Jan B. Hommel, 12 juni 2022. https://janbhommel.nl/de-politicus/
[3] De Beroepsuitvreter. Jan B. Hommel, 30 juni 2022. https://janbhommel.nl/de-beroepsuitvreter/
[4] De Deugmensch. Jan B. Hommel, 1 april 2022. https://janbhommel.nl/de-deugmensch/
[5] Jan Paternotte: ‘Optie om maatregelen te nemen tegen niet-gevaccineerden’. BNR-radio, 26 oktober 2021.
[6] 2G onderzoek brengt D66 nog niet op andere gedachten. Nieuws.nl, 18 januari 2022
[7] Jan Paternotte pleit voor openbaarheid over gevaccineerde medewerkers. Op1, 13 augustus 2021. https://www.npostart.nl/jan-paternotte-pleit-voor-openbaarheid-over-gevaccineerde-werknemers/13-08-2021/POMS_BV_16602523
[8] Laat disco’s opengaan voor wie beschermd is tegen corona. NRC, 13 september 2021.